Tankterminaloperator Gadot Belgium werkt sinds kort samen met buur DFDS Seawaysvoor de export van chemieproducten met de binnenvaart vanuit Gent naar Antwerpen.DFDS doet het hele traject, inclusief het ophalen van containers, wegen en douanezaken.

Gadot Belgium Location

Het vervoer van de containers met chemieproducten met de binnenvaart tussen Gent en de haven van Antwerpen is zowel voor DFDS als voor Gadot een primeur. “Door de nabijheid,

Gadot en DFDS zijn buren, is het bijna logisch dat ze met ons in zee gaan voor het binnenvaarttransport van hun exportcontainers. Wij hadden al regelmatige afvaarten vanuit Gent naar Antwerpen en Rotterdam voor de lokale industrie en de automotive. We charteren daarvoor een schip van het Nederlandse Honkoop Barging. In Antwerpen doen we alle kaaien aan. Gadot is een nieuwe klant waarvoor we de eerste deepsea exportverzendingen van chemieproducten hebben georganiseerd. 

We doen het hele traject: van het ophalen van de containers tot het wegen en de douaneformaliteiten. De chemieproducten zitten in Intermediate Bulk Containers (IBC’s) die in zeecontainers geladen worden. We willen hier een regelmatige trafiek van maken”, legt Frédéric De Vreese, business development manager van DFDS Seaways, uit.

Onestopshop

Ludwig De Bock, businessmanager export bij Gadot Belgium, een onderdeel van de Israëlische Gadotgroep, spreekt van een mijlpaal voor het bedrijf. “Dit is belangrijk voor de toekomst.

Er wordt steeds meer gekeken naar de ecologische voetafdruk. Tot nu toe gingen de exportcontainers over de weg. We zitten in de opstartfase en hebben de eerste belevering van een tiental containers via de binnenvaart achter de rug. We willen dat verder uitbreiden en samen met de klanten bekijken hoe we meer en meer export kunnen genereren en hoe we hun supplychain en onze service aan de klanten kunnen verbeteren.

Gadot is van oorsprong een olieblender maar wij bieden ook afvul- en verpakkingsmogelijkheden in IBC’s. We willen de volledige supplychain van de klanten beheren en als een onestopshop functioneren, ook voor andere bedrijven hier uit de streek”, besluit De Bock.