Vandaag is een bijzondere dag voor GADOT BELGIUM, gelegen in de Gentse Zeehaven.

Onze CEO Wim De Windt, heeft de officiële inhuldiging van Gadot’s eerste windturbine op zijn terminal geopend, vergezeld door Gregoire Dallemagne (CEO Luminus) en samen met gouverneur Carina Van Cauter, burgemeester @Matthias De Clercq, schepenen Sami S.& Tine Heyse van Stad Gent.

Deze windturbine zal jaarlijks meer dan 10.000 MWh groene energie produceren, gelijk aan het verbruik van ongeveer 2.900 gezinnen.

Dankzij deze installatie zal GADOT BELGIUM in staat zijn om hun eigen groene energie op te wekken, hun ecologische voetafdruk te verlagen en te werken in een duurzamere omgeving/terminal dan ooit tevoren!

Dit project werd gerealiseerd met de deelname van “Stad Gent “Zo-fier”, een gezamenlijke dochteronderneming van “Luminus en de gemeentelijke holding “Zefier”.

Het zal niet alleen Gadot België ten goede komen, maar ook de Gentenaars.

Het resultaat hiervan zal Stad Gent in staat stellen om hernieuwbare energie op te wekken en het energieverbruik van veel gezinnen te verminderen!

Met het behalen van deze mijlpaal hoopt GADOT BELGIUM een voorbeeld te zijn voor andere terminals (in Gent Seaport en daarbuiten).

Bind je krachten en werk samen aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties.

Gadot België bedankt graag: Luminus Zo-fier, GADOT Group en North Sea Port, voor de samenwerking.